Zonnestroomdaken Rudolf Steiner officieel in gebruik genomen

Op dinsdag 7 juni zijn de nieuwe collectieve zonnestroomdaken op de Rudolf Steinerschool en op het Rudolf Steiner College officieel in gebruik genomen. De twee projecten met in totaal zo’n 400 zonnepanelen zijn gefinancierd door leden van energieco√∂peratie Spaarnezaam.

Grote interesse

De opening werd in bijzijn van deelnemers aan het project verricht door rector Jos Reckman en Spaarnezaamvoorzitter Benno Boeters. De zonnepanelen liggen op de bestaande gebouwen en nieuwbouw van de Rudolf Steinerschool en op het dak van het nieuwe pand van het Rudolf Steiner College. Aan de collectieve zonnestroomdaken is meer dan anderhalf jaar gewerkt. Voor de beschikbare zonnestroomdelen (participaties) in het project was grote interesse. Spaarnezaam onderzoekt samen met Kennemer Energie welke andere daken voor nieuwe collectieve zonnestroomprojecten kunnen worden ingezet.