Kennemer Energie helpt gebouweigenaren, VvE's en initiatieven bij het regelen van de financiering, crowdfunding en het aanvragen van subsidies.

SDE++

SDE++ (Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie) is een speciale subsidie die het verschil vergoedt tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie.

SDE+ is een subsidie die bij uitstek geschikt is voor gebouweigenaren die op eigen dak met behulp van zonnepanelen grootschalig duurzame energie willen opwekken, hun energiekosten willen verlagen en hun vastgoed willen verduurzamen.

nova
HuisTenBilt

SCE

Met de SCE (Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking) worden energiecoöperaties en VvE's gestimuleerd om in samen in de eigen leefomgeving (afgebakend door een postcoderoos) hernieuwbare elektriciteit door zonne-energie, windenergie of waterkracht op te wekken.

De Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking vervangt de PCR-regeling verlaagd tarief (beter bekend als de postcoderoosregeling).

 

"Kennemer Energie ontwikkelt voor gebouweigenaren, VvE's, energiecoöperaties en initiatieven een business case op maat en zoekt uit welke subsidies en/of financieringsmogelijkheden tot het beste resultaat leiden."

ISDE

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een (hybride) warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet.

Zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

 

IMG_2610
Nova

Zonnestroomdelen & participaties

Door de uitgifte van zogeheten 'zonnestroomdelen' of participaties kan de omgeving een aandeel nemen in de opbrengst van een zonnestroominstallatie.

Deze vorm van crowdfunding is populair bij energiecoöperaties en wordt vaak gecombineerd met SCE, SDE++ en/of vreemd vermogen.

EIA

De Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers maakt het mogelijk bij een investering in de realisatie van duurzame opwek, 45,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.

De regeling levert ondernemers gemiddeld 11% voordeel op. Naast de EIA heeft u bovendien ook de gebruikelijke afschrijving voor uw energie-investeringen en een lagere energierekening.

 

waarderpolder
IMG_2435

MIA/VAMIL

De Milieu-investeringsaftrek (MIA)/Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) zijn fiscale voordelen voor ondernemers die investeren in o.a. hernieuwbare opwek.

Ze zijn vaak te combineren en maken het mogelijk om het investeringsbedrag in mindering te brengen op de winst en investering sneller af te schrijven.

Lening

Er zijn verschillende aantrekkelijke mogelijkheden om met behulp van een lening van bijvoorbeeld een duurzaamheids- of energiefonds een zonnestroominstallatie of windmolen te financieren.

Bijkomend voordeel is middelen die voor de bedrijfsvoering zijn bestemd niet te hoeven worden aangesproken en dat de terugverdientijd vaak lager uitvalt.

Lening voor zonnestroomdelen

Meer weten over financiering, crowdfunding en subsidies?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel of kom langs

Maak een persoonlijke afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

 

Kennemer Energie
Gonnetstraat 26
2011 KA  Haarlem
023 844 57 27
06 17 144 908

info@kennemerenergie.nl 

Mail ons

Mail ons via het onderstaande formulier en we bellen u zo snel mogelijk.