Samen energie opwekken

Niet iedereen heeft de beschikking over een dak dat geschikt is voor eigen zonnepanelen. Daarnaast is er ook een groep mensen die slechts enkele zonnepanelen op hun dak kwijt kunnen. Wil je toch zelf lokale duurzame energie opwekken? Kennemer Energie helpt je om samen met anderen zonnestroom op te wekken op andermans dak.

Start een Zonne-energie Team

Door samen met buurtgenoten een Zonne-Energie Team (ZE-Team) te starten, maak je de eerste stap. Kennemer Energie ondersteunt jouw initiatief met kennis en kunde. Samen gaan we op zoek naar een geschikt groot dak in de buurt, bijvoorbeeld van een sportvereniging of bedrijf. Daarna helpen we met het maken van duidelijk afspraken met alle betrokken, het enthousiasmeren van buurtgenoten en de bouw van jullie zonnedak. En wanneer jullie eenmaal zonnestroom produceren, kunnen we ook de administratie en het onderhoud voor je uit handen nemen. Ook je samen met buurtgenoten jullie eigen zonne-energie opwekken? We vertellen je graag meer.

In Kennemerland zijn al diverse lokale initiatieven zoals Haarlem Noorderlicht, Duurzame Energie Ramplaan en Spaarnezaam waarmee burgers op een groot dak in de buurt samen zonnestroom opwekken.