Kennemer Energie helpt VvE's bij het verlagen van de energierekening en zorgt ervoor dat VvE-leden en eventueel omwonenden zelf hun groene stroom kunnen opwekken.

Lagere energiekosten en een toekomstbestendige VvE

Zonne-energie opwekken op het dak van uw VvE is een zeer interessante investering die zichzelf terugverdient. Zeker als u niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor uw omgeving duurzame energie opwekt.

Daarnaast dragen zonnepanelen bij aan de verduurzaming van uw vastgoed door de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) te verbeteren

Reinaldahuis01
KennemerEnergieAbri

Onafhankelijk advies

Kennemer Energie is geen wederverkoper van zonnepanelen maar een onafhankelijke stichting.

Samen met VvE's, gemeentes, ondernemers en initiatieven bedenken we innovatieve oplossingen om het beschikbare dakoppervlak voor zonnepanelen zo optimaal mogelijk te benutten. 

 

"Kennemer Energie maakt inzichtelijke welke oplossing het beste bij een specifiek gebouw past en zorgt ervoor dat de zonnestroominstallatie klaar voor gebruik wordt opgeleverd. Professioneel en onafhankelijk..."

Business case op maat

De wensen van de VvE staan voorop. We ontwikkelen voor ieder project een business case op maat.

Op die manier kijken we hoe het hoogst haalbare rendement voor alle betrokkenen kan worden gerealiseerd en zorgen we voor maximale impact.

Meer weten? Een QuickScan zorgt voor een kraakhelder beeld van de mogelijkheden en de te nemen vervolgstappen...

appartementen
Beslisboom02

Financiering, crowdfunding en subsidies

Voor de realisatie van een zonnestroominstallatie op een VvE zijn diverse investeringsregelingen en subsidies, zoals SCE, SDE+, ISDE, EIA, MIA of VAMIL. Kennemer Energie onderzoekt welke het meest interessant is en regelt de aanvraag.

Daarnaast kan Kennemer Energie zorgen dat een zonnestroominstallatie wordt gefinancierd, bijvoorbeeld middels een lening, leaseconstructie of crowdfunding.

Ook is het mogelijk om (een deel van) het dak van de VvE ter beschikking te stellen aan een energiecoöperatie in ruil voor een aantrekkelijke vergoeding en de optie om de installatie al vanaf 5 jaar in zijn geheel over te nemen.

De Beslisboom Zonnestroomdaken helpt bij maken van de juiste keuze.

Ondersteuning bij de besluitvorming

Om een zonnestroomdak op een VvE te realiseren, is het in veel gevallen nodig dat de leden via bijvoorbeeld een ALV hun toestemming geven.

Kennemer Energie weet hoe deze besluitvorming tot stand komt en biedt het bestuur en de technische commissie ondersteuning.

Play Video
VvEDLJVL

Samen met de VvE-experts

Zonnepanelen op het dak van een VvE zijn vaak maar een deel van het verduurzamingsproces. Veel VvE's willen ook energie besparen of onderzoeken of het interessant is om van het aardgas af te gaan.

Kennemer Energie werkt daarom nauw samen met het VvE Duurzaamheidsloket en JVL Administraties en VvE Beheer. Op die manier zorgen we er samen voor dat zonnepanelen een integraal onderdeel worden van de duurzaamheidsambities van uw VvE.

Meer weten over de mogelijkheden van energie opwekken op het dak van uw VvE?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel of kom langs

Maak een persoonlijke afspraak of neem telefonisch contact met ons op.

 

Kennemer Energie
Gonnetstraat 26
2011 KA  Haarlem
023 844 57 27
06 17 144 908

info@kennemerenergie.nl 

Mail ons

Mail ons via het onderstaande formulier en we bellen u zo snel mogelijk.