Zonnestralen verduurzamen woonzorglocatie Overspaarne van Kennemerhart

Feestelijke opening zonnestroomcentrale Overspaarne 20 maart 2023

Op 20 maart 2023 is de zonnestroomcentrale van Kennemerhart op de woonzorglocatie Overspaarne feestelijk geopend. Het gaat om totaal 442 zonnepanelen die op de verschillende schuine en platte daken van Overspaarne in Haarlem Noord zijn geïnstalleerd.

Green Deal Zorg

Cedric van der Meulen, bestuurder Kennemerhart: ‘Deze zonnestroom-installatie is een voorbeeld van hoe Kennemerhart inzet op duurzaamheid. We zien de urgentie in van een duurzame maatschappij, waar wij als grote ouderenzorgorganisatie onderdeel van zijn. Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen is één van onze belangrijke kernwaarden. Samen met onze medewerkers zetten we ons dan ook maximaal in om deze planeet zo goed mogelijk door te geven aan de volgende generatie. Kennemerhart had al zonnepanelen op het dak van woonzorglocatie het Reinaldahuis en dus nu ook op Overspaarne. ‘

Begeleiding door Kennemer Energie

Bij de woonzorglocatie het Reinaldahuis, deel van VvE Reinaldahuis, heeft Kennemer Energie in 2019 die  VvE ook bijgestaan bij de realisatie van de PV-installatie. Bij dit project bij Overspaarne heeft Kennemer Energie Kennemerhart geadviseerd en ondersteund vanaf de aanvraag van de subsidie (inclusief uitstel verkrijgen) en bruikbare draagkrachtberekeningen organiseren, voldoen aan de verzekeringseisen, tot en met de omgevingsvergunning verkrijgen, de offerte uitvraag en het selectieproces van de PV-installateur organiseren, definitief investeringsvoorstel met risico-analyse, begeleiding van de realisatie, bouwinspectie, Scope12 inspectie begeleiden en begeleiding van de overgang naar exploitatiefase (beheer- en onderhoud). 

Meer informatie?

Wilt u meer lezen over dit zonnestroomdak, ga naar het overzicht van het Project Overspaarne.

Bent u eigenaar van groot (maatschappelijk) pand en wilt u dit pand ook verduurzamen met behulp van een zonnestroomcentrale? Neem contact op met Kennemer Energie om te onderzoeken op welke manier het dak benut kan worden voor het opwekken van zonnestroom en neem contact met ons op.