VvE’s Hoogtij en VvE Laagtij gaan voor collectief zonnestroomdak

Kennemer Energie en energiecoöperatie Kennemer Kracht hebben een nieuwe zonnestroomdak in voorbereiding en wel in IJmuiden. De Vereniging van Eigenaren van de appartementen in de twee gebouwen Hoogtij en Laagtij aan het Pruimenboomplein hebben toestemming gegeven om in totaal circa 280 zonnepanelen te gaan plaatsen. Buurtbewoners kunnen zonnestroomdelen aanschaffen en daarmee lokaal groene energie opwekken.

Meer VvE-daken met zonnepanelen

Na de eerdere succesvolle gezamenlijke daken in Kennemerland is dit een mooie nieuwe uitbreiding. Erna Hollander, voorzitter van Kennemer Kracht: “Als energiecoöperatie zijn we hier heel blij mee, vooral ook omdat er veel vraag is van inwoners die willen meedoen in een dergelijk project en we hiermee verder op weg zijn naar meer lokale duurzame energie-opwek samen met bewoners. De besturen en eigenaren van de gebouwen staan erachter en tot nu is de samenwerking erg prettig en constructief. Zo doen we samen iets aan de energietransitie en hopen dat er nog veel daken volgen”.

SCE-regeling

Meedoen voor deelnemers is interessant: het project maakt gebruik van de SCE-postcoderoosregeling, waaraan gedurende 15 jaar een gegarandeerde subsidie gekoppeld is. Op deze manier kun je als buurtbewoner je eigen (extra) groene stroom opwekken op andermansdak. Momenteel worden er nog voorbereidende werkzaamheden verricht voor het project, binnenkort volgt de mogelijkheid tot aanmelden voor deelname.

Voor meer informatie over dit project, bekijk de projectpagina VvE Hoogtij Laagtij. Aanmelden voor deelname aan dit collectieve zonnestroomdak kan binnenkort bij energiecoöperatie kennemerkracht.nl.