Bouw tweede zonnestroomdak Energiek Velsen binnenkort van start

Kennemer Energie begint binnenkort met de bouw van het tweede zonnestroomdak voor Energiek Velsen. Het zonnestroom dak wordt in samenwerking met Coöperatie Kennemer Kracht gerealiseerd en komt op het dak van VvE Residentie Huis Ten Bilt, hoek Hoofdstraat / Huis ten Biltstraat in het centrum van Santpoort-Noord.

De realisatie van het zonnestroomdak is in een stroomversnelling gekomen nadat Kennemer Energie van de Belastingdienst akkoord kreeg op een speciaal ontwikkelde huurovereenkomst waarmee het dak ter beschikking kan worden gesteld aan een energiecoöperatie.

Voor VvE-leden en omwonenden

Op het dak kunnen in totaal zo’n 180 zonnepanelen geplaatst worden. Zowel leden van de VvE als omwonenden uit de de postcodegebieden 1971, 1972, 1974, 1981, 1985, 1991, 2025, 2026, 2051, 2061, 2071 en 2082 kunnen meedoen door te investeren in zonnestroomdelen. Na oplevering van de installatie begin 2021 zal Coöperatie Kennemer Kracht de installatie beheren en ook de administratie regelen.

Geïnteresseerd? Inschrijven kan via de website van Kennemer Kracht.