VvE Residentie Huis Ten Bilt wekt zonne-energie op met de buurt

Ondanks de recente strenge vorst, heeft Liander de zonnestroomcentrale op VvE Residentie Huis Ten Bilt in Santpoort-Noord, kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet. Het gaat om een collectieve zonnestroomcentrale waarbij bewoners van de VvE en een aantal omwonenden gezamenlijk zonne-energie opwekken op dit dak.

Tweede collectieve dak in Velsen

De projectleider van Kennemer Energie die leiding heeft gegeven aan het haalbaarheidsonderzoek en de uitvoering van het project, Leo de Kok: “Dit is het tweede collectieve zonnestroomdak in Velsen dat wij gerealiseerd hebben voor de regionale energiecoöperaties Energiek Velsen en Kennemer Kracht. We kijken er naar uit om door middel van dit soort collectieve zonnestroomdaken meer inwoners en bedrijven in Velsen in de gelegenheid te stellen om gezamenlijk zonne-energie op te wekken op een groot dak in de buurt.”

Het eerste collectieve zonnestroomdak in Velsen wekt sinds voorjaar 2020 zonne-energie op op Autobedrijf Stormvogels in IJmuiden.

Project met de ‘Postcoderoos’-regeling

Dit is een van de laatste projecten die kunnen worden gerealiseerd met behulp van de ‘Postcoderoos’- regeling. Deze regeling maakt het mogelijk voor bewoners, organisaties en bedrijven die in de buurt van deze  VvE geregistreerd zijn, gezamenlijk eigenaar te zijn van deze zonnestroomcentrale en daarbij 15 jaar lang financieel ondersteund te worden. Per 1 april 2021 kunnen geen nieuwe projecten met deze ‘Postcoderoos’-regeling meer gerealiseerd worden; dan wordt de opvolger de Subsidie Cooperatieve Energieopwek  (SCE) van kracht voor energiecoöperaties. Meer informatie over deze nieuwe Subsidie (SCE) kunt u lezen in een ander nieuwsartikel over deze SCE op deze website.

Voor meer detail informatie over dit mooie collectieve zonnestroomdak, ga naar de Residentie ten Bilt pagina op deze website.

Meer informatie voor VvE’s?

Bent u ook lid van een Vereniging van Eigenaren en wilt u dat er zonne-energie wordt opgewekt op uw gezamenlijke dak(en)? Bekijk deze informatie voor VvE’s en neem contact op met Kennemer Energie.