Slimme energiesystemen en energiecoöperaties

Energie Samen Noord Holland organiseert op 15 november a.s. een kennissessie over slimme energiesystemen in handen van energiecoöperaties, dus in de wijk. Energie Samen Noord Holland is een coöperatie die energiecoöperaties en -initiatieven in de Provincie Noord-Holland ondersteunt bij het realiseren van hun ambities door onder meer het organiseren van kennissessies zoals deze over slimme energiesystemen in de wijk.

Waarom deze online kennissessie?

Op de site van Energie Samen Noord Holland (ESNH) staat hierover het volgende: ‘De stijgende vraag naar elektriciteit en het groeiende gebruik van zelf opgewekte zonne- en windenergie, vragen steeds meer van het elektriciteitsnet. Hoe kunnen we als energiecoöperaties deze energie beter verdelen en zelf beheren?

Door op wijkniveau slim aan te sturen kan er een lokale energie-economie ontstaan, waarin buren energie met elkaar delen. Wijken worden zo duurzamer, zelfvoorzienend en worden hier ook financieel beter van.’

Meer informatie en kosteloos online deelnemen?

Voor meer informatie over deze kennissessie en voor deelname, ga naar het programma van deze kennissessie op de website van ESNH.