11 September: Open Energiedag

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? Ontdek het nu tijdens de Open Energiedag. Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie.

De NVDE is onlangs gestart met de campagne ‘Daar krijg je energie van’, samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie. Het doel is het versterken van (lokaal) enthousiasme en draagvlak voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten zien waar de duurzame energiesector aan werkt.

Het hoogtepunt in deze campagne is de Open Energie Dag op 11 september 2021. Tijdens de Open Energie Dag openen tientallen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun projecten.

Om de Open Energie Dag tot een succes te maken, wordt nog gezocht naar duurzame energieprojecten die willen deelnemen. Wil jouw bedrijf, maatschappelijke instelling of energiecoöperatie op 11 september 2021 een zonne- of windpark of duurzaam warmteproject laten zien aan burgers? Ga voor deelname of meer informatie naar de campagnewebsite https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/ .