Nog twee collectieve daken wekken nu zonne-energie op in Haarlem

Deze maand zijn twee nieuwe zonnestroomdaken van energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht gestart met het collectief opwekken van zonne-energie. Het gaat om PV-installaties die Kennemer Energie in samenwerking met  Haarlem Noorderlicht en haar leden heeft gerealiseerd op enerzijds een groot dak van het internationale bedrijf Teva Nederland in de Waarderpolder en anderzijds op daken van VvE Transvaalstraat in de Transvaalbuurt, beide in Haarlem. 

Bijzondere situatie

Het is bijzonder dat deze twee totaal verschillende zonnestroomdaken parallel en tegelijkertijd zijn gerealiseerd door een en dezelfde energiecoöperatie, Haarlem Noorderlicht.

Het is bijzonder dat het ene project in samenwerking met een commercieel internationaal bedrijf is gerealiseerd op het bedrijventerrein De Waarderpolder en het andere project op het appartementencomplex en de bijbehorende garageboxen van een Vereniging van Eigenaren in een woonbuurt in Haarlem Noord.

Het is bijzonder dat bij dit project een andere energiecoöperatie, namelijk Kennemer Kracht, de energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht ondersteunt als het gaat om administratie bij de ledenwerving en het beheer, onderhoud en administratie van de installatie.

En bij beide projecten wordt gebruik gemaakt van de ‘oude’ postcoderoosregeling (PCR) waarop op dit moment geen beroep meer gedaan kan worden. Deze twee projecten behoren daarmee tot de allerlaatste collectieve zonnestroomdaken die gebruik kunnen maken van deze PCR-regeling.

Meer informatie?