Zonnestroomdak KDC Rozemarijn feestelijk geopend

Feestelijke opening zonnestroomdak KDC Rozemarijn

Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober 2019, is het collectieve  zonnestroomdak bij KDC Rozemarijn in de Europawijk feestelijk geopend onder leiding van Pieter Bergmeijer van Coöperatie Kennemer Kracht, voorheen Coöperatie Kennemer Energie.

Tijdens deze feestelijke opening hebben de initiatiefnemers van Het Spaarnecollectief, Pieter Bosma en Evelyne Mathot, verteld over hoe het allemaal begon, heeft Ben Lindeman van de leverancier van de zonnestroominstallatie, Energie Unie, meer verteld over de installatie zelf, en heeft Erna Hollander, voorzitter van de Coöperatie Kennemer Kracht / voorheen Coöperatie Kennemer Energie, verteld over het proces van initiatief tot en met het opwekken van duurzame energie vanuit de coöperatie.
Helaas kon de vertegenwoordiger van KDC Rozemarijn, Vincent Wagenaar, op het laatste moment niet aanwezig zijn door overmacht om zijn verhaal te vertellen over waarom en hoe KDC Rozemarijn,  onderdeel van de Raphaëlstichting, haar dak beschikbaar stelt en tevens meedoet aan dit mooie collectieve zonnestroomdak.

De projectleider vanuit de Stichting Kennemer Energie, Liesbet Hanekroot, over dit project: ‘Het is prachtig om te zien hoe twee buren met grote volhardendheid erin geslaagd zijn om enerzijds meer mensen en met name buurtgenoten mee te krijgen en anderzijds met de zorginstelling tot een bijzondere samenwerking te komen waarvan iedereen voordeel heeft. Dit is precies de maatschappelijke waarde die Stichting Kennemer Energie graag helpt creëren.’

Een paar feiten op een rij:

  • Gebouweigenaar is de Raphaëlstichting (KDC Rozemarijn)
  • Eigenaar van de collectieve zonnestroominstallatie is Coöperatie Kennemer Kracht / voorheen Coöperatie Kennemer Energie met 27 deelnemers
  • De zonnestroomstroominstallatie is geleverd door de Energie Unie
  • De installatie omvat onder meer 220 zonnepanelen van het merk Aleo en heeft een totaal vermogen van 66.000 Wp.
  • De hoeveelheid opgewekte zonnetroom is online inzichtelijk op het dashboard van de Solar Edge omvormers

Voor meer informatie, ga naar de overzichtspagina van deze installatie bij KDC Rozemarijn.