KDC Rozemarijn

 • Aantal zonnepanelen 220 stuks
  Totale capaciteit van de installatie 66.000 Wp
  Postcodegebied
  2012, 2033, 2034, 2035, 2036, 2037, 2102, 2142
  Energiecoöperatie Coöperatie Kennemer Kracht – i.s.m. Het Spaarnecollectief
  Gebouweigenaar Raphaëlstichting
  Start opwekken zonne-energie Juli 2019
  BEKIJK OPGEWEKTE ZONNESTROOM:
  Zie het dashboard van de Solar Edge omvormers
 • Zorginstelling versterkt band met buurtgenoten en wekt zonnestroom op

  De Raphaëlstichting uit Schoorl, is een zorginstelling die in Noord Holland werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie. Zij stellen hun daken op Kinderdag Centrum KDC Rozemarijn in de Europawijk in Haarlem graag beschikbaar aan buurtgenoten voor het opwekken van zonnestroom. Deze buurtgenoten hebben zich georganiseerd onder de vlag van Het Spaarnecollectief en energiecoöperatie Kennemer Kracht. Zij kunnen  gedurende 15 jaar gezamenlijk zonnestroom opwekken op basis van de ‘oude’ postcoderoosregeling (PCR).  Meer informatie over de manier waarop Kennemer Kracht dit samen met de Raphaëlstichting en ca. 30 buurtgenoten organiseert en of u nog kunt meedoen? Bezoek de website van Kennemer Kracht.

  De rol van Kennemer Energie bij dit project

  Kennemer Energie heeft in dit project de rol van projectleider gehad: benaderd door buurtgenoten van Het Spaarnecollectief voor ondersteuning, de formule uitgewerkt met de leiding van de zorginstelling, de relevante partijen hierbij geintroduceerd waaronder de gemeente Haarlem en uiteraard de energiecoöperatie Kennemer Kracht, en verder uitvoering van het complete haalbaarheidsonderzoek ( o.a. (bouw)technisch, uitvragen aan leveranciers, juridisch, financieel, verzekeringstechnisch, praktisch, risico analyse etc.), de projectleiding tijdens de uitvoering van het project en de uitvoering van de opleveringsinspectie en overdracht aan de coöperatie en aan de leiding van KDC Rozemarijn.

  Ook geïnteresseerd als gebouweigenaar of specifiek als bestuurder van een zorginstelling?

  Hebt u vragen of wilt u meer weten over mogelijkheden voor het opwekken van zonnestroom op een groot dak? Neem contact op via info@kennemerenergie.nl.

  © Copyright 2021 Kennemer Energie