Programma HIER opgewekt 2019 bekend

Op 29 november a.s. opent de voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels het evenement HIER opgewekt in het Spant! in Bussum. Ook zal de Lokale Energie Monitor 2019 gepresenteerd worden en kun je deelnemen aan 30 deelsessies.

HIER opgewekt wordt ieder jaar georganiseerd om de mensen en organisaties die lokaal met duurzame energie actief zijn te ondersteunen. Het gaat dus niet alleen om duurzaam opgewekte energie, maar ook om het aardgasvrij gaan leven.

Dit jaar opent de voorzitter van het Klimaatberaad Ed Nijpels het evenement, waarna de Lokale Energie Montor 2019 zal worden gepresenteerd. Deze monitor geeft inzicht in wat de lokale initiatieven waar doen en bereiken en wat de trends zijn door de jaren heen.

Verder kun je deelnemen aan 30 deelsessies die gegroepeerd zijn rond vier thema’s:

  1. Duurzame opwek op land; meer eigendom van de lokale omgeving
  2. Wonen zonder aardgas
  3. Projectontwikkeling en organisatie
  4. Energiewereld in beweging

Kortom, er is veel te leren en inspiratie op te doen voor beginnende en gevorderde initiatieven en voor de organisaties die daarmee te maken hebben. 

Ga naar de website van HIER opgewekt voor het programma en inschrijven voor deelname. Kennemer Energie hoopt je daar ook te ontmoeten.