Voorinschrijving zonnestroomdelen Nova College Haarlem van start

De voorinschrijving voor zonnestroomdelen op het dak van het Nova College is van start gegaan. Zo’n 100 huishoudens in Haarlem en Bloemendaal kunnen daar vanaf de zomer zelf hun eigen duurzame zonnestroom opwekken. Op dinsdag 20 maart organiseert Kennemer Energie een informatieavond.

Helaas heeft niet iedereen een dak dat geschikt is voor zonnepanelen. Anderen kunnen slechts enkele panelen plaatsen; lang niet genoeg om in de eigen vraag naar duurzame energie te voorzien. De oplossing? Gewoon zonnestroom opwekken op een groot dak in de buurt. Vanaf komende zomer gebeurt dat op het dak van het Nova College aan de Zijlweg in Haarlem. Je kunt de flyer hier downloaden.

Energie voor morgen

Inmiddels zijn er in Haarlem 5 collectieve zonnestroomdaken in bedrijf waaraan al zo’n 350 huishoudens meedoen. En met succes, want de energiecoöperaties die deze projecten beheren, hebben wachtlijsten en zouden graag veel meer daken van zonnepanelen willen voorzien.

Art den Boer van Kennemer Energie realiseert in opdracht van de gemeente Haarlem meer zonnestroomdaken: “Meedoen aan een collectief zonnestroomdak is eenvoudig en zonder het gedoe van panelen op eigen dak. Je wekt je eigen schone energie op en verdient je investering via de veel lagere energierekening in zo’n 8 jaar terug. Dat spreekt veel mensen aan.”

Het Nova College dat de vestiging aan de Zijlweg gaat innoveren tot campus, ziet het ter beschikking stellen van het dak voor het collectief opwekken als een goede manier om de band met de buurt verder te versterken.

Niels Korf – manager bedrijfsvoering bij het Nova College – is dan ook enthousiast: “Het gaat hier een echte Nova Campus Haarlem worden met nog meer soorten opleidingen en faciliteiten. Dat doen we graag in goede harmonie met de omwonenden die we zoveel mogelijk in onze plannen betrekken. Daarom krijgen onze directe buren ook voorrang bij de inschrijving op zonnestroomdelen.”

Informatiebijeenkomst

Wie woont in de postcodegebieden 2013, 2014, 2015, 2023, 2051 en 2111 kan meedoen aan het zonnestroomdak. In totaal zijn er zo’n 600 zonnestroomdelen beschikbaar. Op dinsdag 20 maart is er om 19:30 (inloop 19:15) een informatieavond in het Nova College aan de Zijlweg. Aanmelden kan via deze pagina. De nieuwe zonnecentrale zal al deze zomer worden gebouwd.