Nova College Haarlem zegt ja tegen collectief zonnestroomdak

Nova College Campus

Het bestuur van het Nova College heeft besloten dat ze een dak op de Campus in Haarlem ter beschikking wil stellen aan omwonenden voor het gezamenlijk opwekken van zonnestroom.

Het Nova College is op meerder manieren haar bedrijfsvoering aan het verduurzamen. Uiteraard kwam het opwekken van zonnesstroom voor eigen gebruik op tafel, totdat ze in contact kwamen met Kennemer Energie. Wat het bestuur van het Nova College met name aansprak was de mogelijkheid om iets terug te kunnen doen voor de omwonenden die veelal te maken hebben met de overlast die hun schoolactiviteiten kunnen veroorzaken. Niels Korf van het Nova College formuleert het zo: ‘‘Zij hebben de lasten van onze school, maar we willen ook de lusten met ze delen. Zo willen we iets terugdoen voor de buurt. We willen de band met de buurt versterken door een maatschappelijke bijdrage te leveren. Dat gebeurt in de vorm van verbeteringen op duurzaamheid en daarnaast bieden we een financieel voordeel’. Een uitgebreid interview met Niels Korf over het zonnestroomdak is hier te vinden.

Logo Nova College

Zonne-energie voor 100 huishoudens

Er komt  naar verwachting  een zonnestroom-installatie bestaande uit ruim 700 zonnestroomdelen op het dak op de Campus op de Zijlweg in Haarlem, genoeg voor zo’n 100 huishoudens. Omwonenden kunnen hiervan gezamenlijk eigenaar worden. Ze verdienen dankzij de postcoderoosregeling de investering terug in ca. 8 jaar, terwijl de installatie 15 jaar in hun bezit blijft en zonnestroom blijft opwekken. Na 15 jaar zal het Nova College de installatie overnemen van de omwonenden en de opgewekte zonnestroom voor eigen gebruik inzetten.

Bent u omwonende van het Nova College op de Zijlweg in Haarlem en bent u geïnteresseerd in dit plan, neem contact op met medewerkers van Kennemer Energie op info@kennemerenergie.nl .