Kennemer Energie deelnemer SPARK Social Enterprise Innovation Accelerator Programme

Hoe zorg je ervoor dat je als sociaal maatschappelijke onderneming innovatie kunt inzetten om je impact verder te vergroten? Om op die vraag antwoord te krijgen is Kennemer Energie afgelopen juni gestart aan het SPARK Social Enterprise Innovation Accelerator Programme. Samen met 40 andere maatschappelijk betrokken ondernemingen uit Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk werd een leerreis gemaakt naar Brighton. Het totale programma met workshops, trainingen, kennissessies en coaching zal meer dan een jaar in beslag nemen.

Kennis uitwisselen

Vanuit Nederland doen naast Kennemer Energie o.a. Dienst4Dienst, De Wereldkeuken, Zeeboederij IJmond, Buro Fondsenwerving en Buurtcoöperatie Garenkokerskwartier mee. Tijdens de SPARK Safari bezochten zij met andere ondernemers tal van social Enterprises in West-Sussex, werden en bijeenkomsten en trainingen bijgewoond en was er volop ruimte om kennis uit te wisselen. Voor Kennemer Energie was het uitwisselen van ervaringen met Brighton Energy, dat zich in Zuid Engeland bezig houdt met de realisatie van collectieve zon, zeer waardevol.

Ook meedoen?

De deelnemers aan SPARK zullen het komend jaar verder worden ondersteund door experts die helpen bij de groei van de organisatie. Vanuit Nederland wordt het SPARK Social Enterprise Innovation Accelerator Programme gecoördineerd vanuit de Stadsgarage. Voor de volgende ronde zijn nog een aantal plekken voor sociaal ondernemers beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van de stadsgarage.