Woensdag 5 juli a.s. bijeenkomst zonnestroomdak Haarlemmer Kweektuin

De Stichting Haarlemmer Kweektuin en de gemeente Haarlem willen in de Haarlemmer Kweektuin een grote zonnestroominstallatie aanleggen die zo’n 40 tot 50 huishoudens van schone zelf opgewekte energie kan voorzien. Woensdagavond 5 juli a.s. om 20:00 is er een informatiebijeenkomst.

Bewoners van postcode 2023 en de aangrenzende postcodes (2024, 2022, 2021, 2011, 2013, 2015, 2051, 2061) kunnen deelnemen aan dit project door gezamenlijk te investeren in de installatie en panelen aan te kopen (certificaten).

De deelnemers krijgen duurzame stroom geleverd van hun eigen panelen en hoeven geen energiebelasting te betalen. Het project krijgt de juridische vorm van een buurtcoöperatie. Bij de realisatie krijgt het ondersteuning door Kennemer Energie. Deze organisatie heeft in Haarlem al enkele grote zonne-energie projecten begeleid.

Ook mee doen?

Wil je ook graag samen zonne-energie opwekken, maar heb je geen geschikt dak voor eigen panelen? Het is leuk om dit samen met buurtgenoten te doen die ook interesse hebben in duurzame energie. Kom dan naar de informatieavond in de Haarlemmer Kweektuin. Deze wordt gehouden in het witte NME-gebouw in Haarlemmer Kweektuin aan de Kleverlaan 9. Aanvang 20:00 (inloop 19.45) tot 22:00. Aanmelden kan via zonnestroom@haarlemmerkweektuin.nl