2 Mei a.s co-creatie sessie “Het verhaal van de burgerbeweging”

HIER Opgewekt organiseert op 2 mei in Haarlem een speciale bijeenkomst voor (beginnende) energiecoöperaties. Doel is om samen tot een gedeeld basisverhaal te komen en een sterker en herkenbaarder beeld te creëren.

Overal in het land zijn energiecoöperaties actief. Inclusief die van jullie tellen we er ruim 300, ieder met hun eigen verhaal en ontstaansgeschiedenis. Maar wat is nu eigenlijk het grotere, gemeenschappelijke verhaal? Wat willen we vertellen aan de mensen die nog niet bij deze burgerenergiebeweging zijn aangesloten? En welke woorden kiezen we om hen te raken? Kortom: wat is het verhaal dat we met z’n allen zouden willen laten rondzoemen in het land?

Met een gedeeld basisverhaal wordt de beweging van onderop uiteindelijk sterker en beter herkenbaar. Samen creëren we een bodem waarop ieders eigen verhaal beter landt. En je kunt het gebruiken bij gesprekken met nieuwe leden, investeerders of samenwerkingspartners.

In co-creatie sessies gaan we met jullie, energiecoöperaties, aan de slag om de kern van dat gemeenschappelijke verhaal boven water te halen. Waarom doen jullie wat jullie doen, wat zijn je drijfveren? Met die ingrediënten gaan professionele storytellers aan de slag om er een breed aansprekend verhaal van te maken.

Via deze link kunnen coöperaties zich aanmelden voor deze sessie.