Salderingsregeling blijft bestaan tot en met 2023

Goed nieuws voor wie zonnepanelen op eigen dak heeft of overweegt om deze aan te schaffen. De motie GroenLinks om de salderingsregeling te continueren of te verbeteren is door de Tweede Kamer aangenomen. Dat betekent dat de regeling in ieder geval tot en met 2023 blijft bestaan.

Energieakkoord

De motie werd ingediend door Jan Vos (PvdA) en Liesbeth Van Tongeren (GroenLinks) en gesteund door een ruime meerderheid van o.a. VVD, D66, SP, en SGP.  Hiermee zal minister Kamp de salderingsregeling in zijn huidige vorm continueren en verbeteren. De regeling blijft van kracht gedurende de periode waarvoor Het Energieakkoord geldt, oftewel tot en met 2023.

Collectief zonnedak

Nederlanders die zelf te weinig zonnepanelen op eigen dag kwijt kunnen of helemaal geen geschikt dak hebben, kunnen meedoen aan een collectief zonnedak in de buurt en zo hun energievoorziening verduurzamen. Bij een collectief zonnedak wordt gebruikt gemaakt van de Postcoderoosregeling waarbij de opbrengst voor de deelnemers gegarandeerd 15 jaar is vrijgesteld van energiebelasting.