Haarlem Noorderlicht & Prins Staal genomineerd

Prins Staal en coöperatie Haarlem Noorderlicht zijn genomineerd voor de Groene Mug Bokaal 2017. Reden voor de nominatie is de realisatie van het collectieve zonnedak op één van de gebouwen van Prins Staal en de bijzondere samenwerking waarmee dit tot stand kwam.

De collectieve zonne-installatie – de eerste in de Waarderpolder die gebruik maakt van de postcoderoosregeling  – kwam tot stand dankzij het onderlinge vertrouwen tussen de directie van Prins Staal en het bestuur van Haarlem Noorderlicht. Het project werd gesteund door de Zon op Nederland en Gemeente Haarlem. Op 2 september 2016 is de installatie in gebruik genomen.

Stemmen

Andere genomineerden zijn G8 Culturele Instellingen Haarlem, Miss Green, Snuffelmug, Beebox en EvoSwitch. Vanaf 27 december 2016 wordt het juryrapport van deze zes genomineerden gepubliceerd op de website van de Groene Mug. Ook zal er vanaf dat moment een korte beschrijving per genomineerde verschijnen, zodat het publiek weloverwogen een stem uit kan brengen tot en met 6 februari 2017. 

Breng hier je stem je uit!