SCE-tarieven 2023 bieden mogelijkheden voor nieuwe collectieve zonnestroomdaken

green and white ceramic figurine

De tarieven van de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE) 2023 zijn onlangs bekend gemaakt. Ten opzichte van vorig jaar zijn ze fors verhoogd. Het basisbedrag voor zon wordt € 0,131 per kWh voor grootverbruikersaansluitingen en € 0,140 voor kleinverbruikersaansluitingen. Verder kondigt de minister een aantal verbeteringen aan.

De hogere SCE-tarieven zijn goed nieuws voor de energiecoöperaties in de regio Kennemerland en voor de deelnemers van nieuwe projecten. Het wordt hier ten opzichte van de huidige situatie een stuk aantrekkelijker om met buren, straat of wijk op een groot dak in de buurt samen schone energie op te wekken. Op de website van Energie Samen leest u meer over de nieuwe SCE-tarieven.

Webinar over SCE in 2023

Meer weten over de SCE? In het webinar ‘De SCE in 2023: hoe werkt het, wat is nieuw’ vertellen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en HIER opgewekt over hoe de regeling werkt, aan welke eisen uw aanvraag moet voldoen en hoe je een aanvraag kunt indienen. Ook gaan we in op de wijzigingen ten opzichte van de SCE in 2022. Het online webinar is op donderdag 8 december om 10:30 uur. Aanmelden kan hier.