Duurzaamheidslening Haarlem ook voor zonnestroomdelen

Lening voor zonnestroomdelen

Heb je een lening nodig voor het deelnemen aan een collectief zonnestroomdak in Haarlem? Sinds  2018 kun je hiervoor een Duurzaamheidslening aanvragen bij de gemeente Haarlem onder aantrekkelijke voorwaarden.

De gemeente Haarlem biedt al bijna negen jaar een duurzaamheidslening aan voor het nemen van duurzaamheidsmaatregelen aan een eigen woning zoals isolatie, zonnepanelen op eigen dak e.d. Sinds vorig jaar  is deze Duurzaamheidslening ook geschikt voor het geval je zonnestroomdelen wilt aanschaffen bij een collectief zonnestroomdak in jouw wijk. Je hoeft hiervoor niet perse de eigenaar van de woning te zijn. Ook als huurder van een woning of appartement kun je gebruik maken van deze lening.

Minimum en maximum: details

Het gaat om een lening ter waarde van minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro tegen een vaste lage rente van momenteel 1.6% gedurende de looptijd van tussen de 10 en 15 jaar. Met 2.500 euro kun je meestal al ruim 8 zonnestroomdelen aanschaffen, waarmee je gedurende 15 jaar lang ca. 1.840 kWh zonnestroom per jaar kunt opwekken. 

Meer informatie

Als je dus duurzaamheidsmaatregelen overweegt en/of graag zelf zonnestroom wilt opwekken op andermans dak, dan maakt deze duurzaamheidslening dat wellicht financieel mogelijk. Ga voor meer informatie over deze Duurzaamheidslening naar de website van Haarlem

Ga naar het overzicht met initiatieven om te zien of er een collectief zonnestroomdak bij jou in de wijk is waaraan je kunt meedoen.