5e Collectieve zonnestroomdak van Haarlem gaat van start

Start bouw Hoofdkantoor

Voor leden van de Coöperatie Haarlem Noorderlicht is de bouw van een gezamenlijk zonnestroomdak gestart. De gemeente Haarlem heeft hiervoor een dak ter beschikking gesteld.

Haarlem is landelijk voorloper met het aantal gezamenlijke zonnestroomdaken voor en door bewoners. Die voorsprong wordt op dit moment versterkt met de bouw van de vijfde gezamenlijke zonnestroominstallatie voor en door leden van Haarlem Noorderlicht. Naar verwachting zal deze installatie starten met het opwekken van zonnestroom begin oktober 2017.

Voor de leden van de coöperatie Haarlem Noorderlicht is dit de tweede gezamenlijke zonnestroominstallatie. Het eerste zonnestroomdak (met 272 zonnepanelen) wekt sinds ruim een jaar zonnestroom op op het dak van Prins Staal Trade&Processing voor en door 40 huishoudens. Dit nieuwe zonnestroomdak gaat met 226 zonnepanelen voor 38 huishoudens en ook voor ondernemers zonnestroom opwekken.

Voor de realisatie van dit gezamenlijke zonnestroomdak heeft Haarlem Noorderlicht professionele ondersteuning ingeroepen van Kennemer Energie. De projectleieder vanuit Kennemer Energie is Leo de Kok. De zonnestroominstallatie wordt geplaatst door de firma Energie Unie met als onderaannemer de firma Kapitein BV uit de Cruquius. 

De gemeente Haarlem heeft hiervoor het dak van het voormalige Hoofdkantoor van Stork op het bedrijventerrein de Waarderpolder ter beschikking gesteld. Dit gebouw is momenteel in gebruik als ateliercomplex voor ca. 35 kunstenaars en creatieve ondernemers. Vorig jaar heeft de gemeente al het dak van haar stadskantoor De Zijlpoort ter beschikking gesteld aan leden van de Coöperatie Spaarnezaam ten behoeve van het gezamenlijk opwekken van zonnestroom.

Meer weten over dit vijfde collectieve zonnestroomdak van Haarlem? Ga naar www.haarlemnoorderlicht.nl of bekijk de Facebook pagina van Haarlem Noorderlicht.