10 Procent Haarlemse daken in 2020 ook voorzien van panelen?

Een mooie ambitie van Utrecht is concreet geworden. De Utrechtse wethouder Van Hooijdonk heeft het manifest ‘Het dak van Utrecht geeft energie!’ ondertekend waarmee deze gemeente een samenwerking is aangegaan om ervoor te zorgen dat in 2020 zo’n 10 procent van de daken in deze stad zonnepanelen hebben.

Utrecht beweert van de grote steden op dit moment de meeste zonnepanelen te hebben, maar wil er graag nóg meer. Het doel is om in 2020 op 10 procent van alle daken in de stad zonnepanelen te hebben.
Strukton en exploitatiemaatschappij Komfort hebben hiervoor samen met wethouder Van Hooijdonk het manifest ‘Het dak van Utrecht geeft energie!’ ondertekend. 

Het manifest zal in de komende tijd door meer (markt)partijen ondertekend worden. Zo verbinden zij zich aan de samenwerking tussen de gemeente Utrecht en bedrijven om 10 procent van de daken voorzien te hebben van zonnepanelen in 2020. 2017 wordt door de gemeente Utrecht gezien als ‘versnellingsjaar’ en inwoners worden aangemoedigd om:

  • Op eigen dak zonnepanelen te leggen.
  • De eigen gebruikservaring te delen als voorbeeld voor anderen.
  • Een SDE+ subsidie aan te vragen.
  • Het eigen dak ter beschikking te stellen voor anderen die willen investeren via de postcoderoosregeling.

Het Utrechtse manifest is een mooi voorbeeld voor hoe we ook in Haarlem en de regio Kennemerland kunnen versnellen door doelen concreet te maken. Haarlem staat zeker niet stil want Kennemer Energie werkt samen met de gemeente Haarlem en De Stadsgarage om in 2030 zo’n 100.000 panelen op collectieve daken te realiseren. Het zou mooi zijn als we hierin het streven van Utrecht voor 2020 kunnen evenaren.

Wil jij ook meewerken aan een dergelijk manifest voor Haarlem? Of heb je nog hogere ambities voor Haarlem en omstreken, neem contact met ons op op info@kennemerenergie.nl.