Wat zijn de voordelen?

De voordelen voor jou als particulier of als bedrijf of andere organisatie om zelf en gezamenlijk zonnestroom op te wekken zijn legio en hangen af van jouw situatie.

Jij kunt wél zelf jouw eigen zonnestroom opwekken ondanks

  • dat je geen eigen dak hebt om zelf zonnepanelen op te leggen, omdat je in een flat of appartement woont of lid bent van een Vereniging van Eigenaren (VvE)
  • dat jouw dak niet geschikt is om zelf zonnepanelen op te leggen, doordat er schaduw op valt of doordat er andere dingen staan op het dak of doordat het schuine dak niet op het zuiden is gericht. (Je kunt zelf checken of je dak geschikt is, door op de website van de zonatlas je postcode en huisnummer in te tikken.)
  • dat jouw eigen dak al vol ligt met zonnepanelen, terwijl je meer zonnestroom zelf wilt opwekken
  • dat je zonnepanelen op je eigen huis niet fraai of ingewikkeld vindt
  • dat je geen zonnepanelen op je eigen dak mag leggen vanwege de omgevingsvergunning, bijvoorbeeld doordat je in een monument woont of in een gebied met beschermd stadsgezicht

Schaalvoordeel: meedoen kan al vanaf ca. € 300

Je weet zeker dat je de komende 15 jaar geen energieheffing hoeft te betalen over de door jou opgewekte en gebruikte stroom.

Je hoeft zelf niets te regelen, te verzekeren en te onderhouden: Jouw energiecoöperatie en Kennemer Energie regelen alles gezamenlijk.

Je leert mensen uit je buurt kennen die samen met jou eigenaar zijn van hetzelfde zonnestroomdak.

Als je wilt weten bij welke energiecoöperaties in Haarlem je lid kunt worden, ga naar het overzicht met de bestaande energiecoöperaties en initiatieven en meld je aan.