VvE Residentie Huis Ten Bilt

 • VvE Residentie Huis Ten Bilt met panelen
 • Aantal zonnepanelen 174 stuks
  Totale capaciteit van de installatie 64.380 Wp
  Postcodegebied 1971, 1972, 1974, 1981, 1985, 1991, 2025, 2026, 2051, 2061, 2071 en 2082
  Energiecoöperatie Kennemer Kracht i.s.m. Coöperatie Energiek Velsen
  Gebouweigenaar VvE Residentie Huis Ten Bilt
  Start opwekken zonne-energie 2 maart 2021
 • Vereniging van Eigenaren wekt zonnestroom op met eigen bewoners en buurtbewoners

  De Vereniging van Eigenaren Residentie Huis Ten Bilt in Santpoort-Noord nam in januari 2021 contact op met het bestuur van Energie Velsen om te bespreken wat de mogelijkheden zouden zijn voor het benutten van hun dak voor het opwekken van zonne-energie. Gezamenlijk kwamen ze tot de conclusie dat de postcoderoosregeling het meest aansprak als formule. Voor nader onderzoek van deze mogelijkheid en de realisatie hebben de VvE en Energiek Velsen samenwerking gezocht met energiecoöperatie Kennemer Kracht. Dat bleek een goede basis voor samenwerking om succesvol met eigen leden van de VvE en omwonenden zonne-energie op te wekken.

  De rol van Kennemer Energie bij dit project

  Kennemer Energie heeft in dit project de rol van projectleider gehad op verzoek van de energiecoöperaties Energiek Velsen en Kennemer Kracht: de formule uitgewerkt samen met de energiecoöperaties en met de leden van de VvE en verder het complete haalbaarheidsonderzoek ( o.a. (bouw)technisch, uitvragen aan leveranciers (aanbesteding), juridisch, financieel, verzekeringstechnisch, praktisch, risico analyse etc.), de projectleiding tijdens de uitvoering van het project, de uitvoering van de opleveringsinspectie en overdracht aan de coöperatie en aan het bestuur van VvE Residentie Huis Ten Bilt.

  De verantwoordelijke PV-installateur heeft deze film gemaakt over het resultaat.

  Ook geïnteresseerd als gebouweigenaar of specifiek als bestuurder of lid van een VvE

  Hebt u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het opwekken van zonnestroom op een groot dak? Voor VvE’s, raadpleeg de speciale pagina voor VvE’s op deze website of neem contact op via info@kennemerenergie.nl.

  © Copyright 2021 Kennemer Energie