HILCO – Hilarius Haarlem

 • Aantal zonnepanelen 130 stuks
  Totale capaciteit
   43.550 Wp
  Start opwekken zonne-energie 23 april 2020
 • Naar energieneutraal

  Het inmiddels 105 jaar oude Hilarius – gespecialiseerd in lastoevoegmaterialen en slijpmiddelen – kan met de zonnestroominstallatie volledig het eigen stroomgebruik afdekken. Een mooie manier om het vastgoed en de organisatie te verduurzamen en tegelijkertijd de kosten flink te verlagen.

  Het dakoppervlak van het pand bood weliswaar ruimte voor veel meer zonnepanelen maar – net als bij veel ander vastgoed in de Waarderpolder – was het vanwege constructiebeperkingen van het dak niet mogelijk om invulling te geven aan de wens om ook voor de omgeving hernieuwbare energie op te wekken.

  Bestaande SDE+ verlengen

  Hilarius maakte voor de realisatie van dit zonnestroomdak gebruik van een zeer gunstige SDE+ beschikking uit 2018 die tijdens een eerdere collectieve actie in de Waarderpolder reeds was toegekend maar die door stagnatie dreigde te verlopen. Het project is daarop door Kennemer Energie overgenomen, waarna met succes de termijn waar binnen de installatie moest worden gerealiseerd is verlengd. De installatie is door Zon & Co geplaatst en volledig begeleid door Kennemer Energie.

  Overige vragen

  Hebt u vragen of wilt u meer weten over het opwekken van zonnestroom op grote dak? Neem contact op via info@kennemerenergie.nl.

  © Copyright 2021 Kennemer Energie