Mendelcollege

[column width=”1/2″][/column] [column width=”1/2″]

Aantal PV-panelen 776 stuks
Totale capaciteit van de installatie 267.720 Wp
Postcodegebied
2011, 2013, 2015, 2021, 2022, 2023, 2024, 2051 en 2061
Energiecoöperatie Kennemer Kracht – i.s.m. Zonneplaneet en bewoners van De Krim
Gebouweigenaar Mendelcollege
Start opwekken zonne-energie  juni 2021
BEKIJK OPGEWEKTE ZONNESTROOM In het dashboard van de omvormers

[column width=”1/1″]

Grote middelbare school versterkt band met de buurt en geeft mooi voorbeeld aan leerlingen

Het Mendelcollege is de grootste middelbare school van Haarlem en stelt graag haar daken gedurende 15 jaar beschikbaar aan de lokale energiecoöperatie Kennemer Kracht voor het opwekken van zonne-energie. Kennemer Kracht maakt hiervoor gebruik van de ‘oude’postcoderoosregeling (PCR). Meer informatie over de manier waarop Kennemer Kracht dit samen met het Mendelcollege en buurtgenoten organiseert en of u nog kunt meedoen? Bezoek de website van Kennemer Kracht.

De rol van Kennemer Energie bij dit project

Kennemer Energie heeft in dit project de rol van projectontwikkelaar gehad: het initiatief genomen, de formule uitgewerkt met de leiding van de school, de relevante partijen hierbij geintroduceerd (waaronder wijkbewoners en initiatiefnemers van de Zonneplaneet, van de wijk De Krim, de gemeente Haarlem en uiteraard de energiecoöperatie Kennemer Kracht), en verder het haalbaarheidsonderzoek ( o.a. (bouw)technisch, uitvragen aan leveranciers, juridisch, financieel, verzekeringstechnisch, praktisch, risico analyse etc.), de projectleiding tijdens de uitvoering van het project en de uitvoering van de opleveringsinspectie en overdracht aan de coöperatie en aan de leiding van het Mendelcollege.

Een stopmotion film over de bouw van deze PV-installatie is te vinden op YouTube.

Ook geïnteresseerd als gebouweigenaar of specifiek als bestuurder van een onderwijsinstelling?

Hebt u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het opwekken van zonnestroom op een groot dak? Neem contact op via info@kennemerenergie.nl.