13 November 2017: Informatieavond Collectieve Zonnedaken voor VvE’s

Samen met andere VvE-leden zonnestroom opwekken

Ben je bestuurslid van een VvE? Dan krijg je waarschijnlijk regelmatig vragen van leden over hoe zij hun energievoorziening kunnen verduurzamen en hoe ze zelf op eigen dak stroom kunnen opwekken. Maandagavond 13 november is er om 19:30 uur een speciale bijeenkomst voor VvE’s over de realisatie van een eigen zonnestroomdak.

Samen met JVL Administraties VvE Beheer en in opdracht van de gemeente Haarlem heeft Kennemer Energie speciaal voor VvE’s een nieuw model ontwikkeld. Hiermee wordt het nu ook heel aantrekkelijk om een collectieve zonnestroominstallatie op het gezamenlijke dak te plaatsen waarvan de VvE-leden energie kunnen afnemen.

 • Zonnige mogelijkheden voor VvE’s

  Met het nieuwe model van Kennemer Energie kunnen nu ook VvE’s zonnepanelen plaatsen en hun energievoorziening verduurzamen. De VvE-leden krijgen voorrang bij inschrijving, maar zijn niet verplicht om deel te nemen aan de installatie.

  De VvE ontvangt bovendien als gebouweigenaar een vergoeding voor het ter beschikking stellen van het dak. Op deze manier profiteren ook VvE-leden die niet mee willen doen aan het zonnestroomdak en wint iedereen.

  Meer weten? Bekijk hier alvast de veelgestelde vragen en antwoorden.

  Kom naar de informatieavond

  Op maandagavond 13 november is er om 19:30 uur een speciale informatiebijeenkomst in het Seinwezen op de Kinderhuissingel 1 te Haarlem. Die avond komen alle aspecten rond het realiseren van een collectieve zonnestroominstallatie op een VvE dak aan de orde.

  Kennemer Energie en JVL Administraties VvE Beheer vertellen over de aanpak, werkwijze en gaan vooral in op alle vragen die je hebt over dit onderwerp.

  Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij. Naar verwachting wordt eind 2017 / begin 2018 nogmaals een informatieavond voor VvE’s georganiseerd.

 • Meld je aan


  “Ook VvE-leden die niet mee willen doen aan het gezamenlijke zonnestroomdak plukken toch de vruchten. De VvE krijgt een vergoeding of wekt zelf stroom op waardoor de gezamenlijke kosten dalen.”

  • JVL Administraties VvE Beheer is het beheerkantoor voor Vereniging van Eigenaren in Haarlem en omstreken. Momenteel beheert JVL Administraties ruim 90 VvE`s in de regio Kennemerland (Haarlem, Heemstede, Hillegom, IJmuiden, Lisse, Zandvoort, etc.).
  • Logo Stadsgarage Haarlem
   De Stadsgarage is het platform dat initiatiefnemers in Haarlem identificeert, bijeen brengt en helpt om tot slimme samenwerkingen te komen. Deze aanpak kan mensen sneller op het pad van uitvoering brengen.
  • De gemeente Haarlem is opdrachtgever van Stichting Kennemer Energie. Doel is om in 2030 een substantieel deel van de energievraag in onze stad op een duurzame manier middels collectieve zonnedaken in te vullen.

   

   

  © Copyright 2021 Kennemer Energie