Het Hoofdkantoor

 • Aantal zonnepanelen 226 stuks
  Totale capaciteit van de installatie 65.540 Wp
  Postcodegebied
  2011, 2021, 2022, 2025, 2031, 2032, 2033, 2063, 2064, 2065
  Energiecoöperatie Coöperatie Haarlem Noorderlicht
  Gebouweigenaar Gemeente Haarlem
  Start opwekken zonne-energie 20 oktober 2017
  BEKIJK DE OPGEWEKTE ZONNESTROOM Zie het dashboard van de Solar Edge omvormers
 • Gemeente Haarlem vult haar maatschappelijk voorbeeld rol

  De gemeente Haarlem wilde graag haar maatschappelijke rol invullen door dit dak van het Ateliercomplex Het Hoofdkantoor beschikbaar te stellen aan buurtgenoten voor het gezamenlijk opwekken van schone energie. Bovendien stelt ze hiermee een voorbeeld naar andere gebouweigenaren  toe, zodat die mogelijk ook op het idee komen om hun daken beschikbaar te stellen aan een lokale energiecoöperatie voor het opweken van zonnestroom. De buurtgenoten hebben zich georganiseerd als de energiecoöperatie Haarlem Noorderlicht en maken hiervoor gebruik van de ‘oude’postcoderoosregeling (PCR). Meer informatie over de manier waarop Haarlem Noorderlicht dit samen met de Gemeente Haarlem en 34 huishoudens en bedrijven uit de omgeving organiseert en of u nog kunt meedoen? Bezoek de website van Haarlem Noorderlicht.

  De rol van Kennemer Energie bij dit project

  Kennemer Energie heeft in dit project de rol van projectleider gehad: benaderd door het bestuur van Haarlem Noorderlicht voor ondersteuning, de formule uitgewerkt met de mensen van de gemeente Haarlem, de relevante partijen hierbij geintroduceerd en verder uitvoering van het complete haalbaarheidsonderzoek ( o.a. (bouw)technisch, uitvragen aan leveranciers, juridisch, financieel, verzekeringstechnisch, praktisch, risico analyse etc.), de projectleiding tijdens de uitvoering van het project en van de opleveringsinspectie en overdracht aan de coöperatie en aan de afdeling Vastgoed van de gemeente Haarlem.

  Ook geïnteresseerd als gebouweigenaar of bestuurder, ambtenaar of raadslid van een gemeente in Zuid-Kennemerland en IJmond?

  Hebt u vragen of wilt u meer weten over mogelijkheden voor het opwekken van zonnestroom op een groot dak? Neem contact op via info@kennemerenergie.nl of laat een terugbelverzoek achter op 06 17 144 908.

 

© Copyright 2021 Kennemer Energie