Zonnestroomdak KDC Rozemarijn wekt stroom op

Zonnepanelen op KDC Rozemarijn, juli 2019

Op 24 juli 2019 is de PV-installatie bij KDC Rozemarijn in de Europawijk aangesloten op het elektriciteitsnet en dus begonnen met het opwekken van zonnestroom. 

Deze collectieve zonnestroominstallatie bestaat uit 220 zonnepanelen in een zuid-opstelling en zal naar verwachting ca. 60.000 kWh per jaar opwekken en 3.720 kg CO2 uitstoot per jaar voorkomen . De Raphaëlstichting, de koepel achter KDC Rozemarijn, stelt dit dak beschikbaar aan de leden van Coöperatie Kennemer Kracht / voorheen Coöperatie Kennemer Energie en wekt op deze manier ook voor eigen gebruik zonnestroom op. De Coöperatie Kennemer Energie maakt voor de financiering gebruik van de de zogenoemde postcoderoosregeling. Voor meer details over deze zonnestroominstallatie, raadpleeg de speciale KDC Rozemarijn – Het Spaarnecollectief pagina.

Later dit jaar volgt een feestelijke opening van dit collectieve zonnestroomdak.